Endelig! Nå er den nye skiva her!

Endelig! Nå er den nye skiva her! Både CD & LP!Kan bestilles hos: dagtufte@hotmail.com eller kjøpes i utvalgte butikker: platekompaniet.no (tilbyr også mp3), cdon.no og forhåpentligvis din lokale sjappe.
Når Drømmere & Drankere har «Brudeferden i Hardanger» på omslaget av sin nye CD/LP er det ikke tilfeldig. Norske myter , eventyr og ikoner dukker opp i låtene. Nøkken, huldra («Født inni skauen»), de tre bukkene bruse («Brua»), bygdedrama («Bror min») og Sonja Henie («Livet på glattisen») kommer inn blant Drømmere & Drankeres vanligvis urbane univers om kjærlighetens blindgater.
Musikken bærer fortsatt preg av en sterk inspirasjon av amerikana, og varierer mellom seige og triste ballader og mer humoristiske kjappe låter. Drømmere & Drankere tar igjen sjansen på å blande det tragiske med det humoristiske. Og skulle det forvirre lytterne så er ikke det så nøye nøye for bandet. Denne gangen er låtene for det meste spilt inn live i studio hos Knut Nyheims Kamerina Kulturverksted i Hovin i Telemark.
Drømmere & Drankere utga sin første kritikerroste og selvtittulerte cd (NorskAmerikaner 007) i 2007 og høstet 10 stk. terningkast 5 (blant annet fra Dagbladets Fredrik Wandrup).
Siden dengang har bandet blitt forsterket med spellemannsprisvinnende Snorre R. Kopperud (Onkel Tuka) på fele , og Christian Skaugen (Earlybird Stringband) har overtatt trommene og trakterer også dobro.
Fortsatt spiller Morten Haugen et variert utvalg instrumenter - piano, trekkspill, pumpeorgel og lapsteel. Hans-Martin Fisknæs trakterer el-bass og gitar i tillegg til koring. Knut A. Nygaard spiller gitar og synger og debuterer som låtskriver med «Den usynlege mannen 3», bandets foreløpig eneste låt på nynorsk. Dag Tufte har komponert og synger de fleste av låtene, i tillegg til å spille munnspill og mandolin.
Erlend Aasland krydrer halvpartene av melodiene med sitt eminente banjo-, steelgitar og trombonespill.
«Båten blir til mens du ror» inneholder 14 egenkomponerte låter fra Drømmere & Drankere:
Brua
Båten blir til mens du ror
Bror min
17 des. 2009
Drømmere & Drankere m. Diktopplesning av Trond Granlund. (Knut Nygaard/Dag Tufte)
Ensom Ulv
Håper du ikke treffes av lynet
Usynlege Mannen 3 (Knut Nygaard)
Hvor dum kan en mann bli
Gammel'n gutten & spøkelset (Knut Nygaard/Dag Tufte)
Hemmelig sted
Den lydløse mannen
Livet på glattisen
Født inni skauen
(alle av Dag Tufte hvor ikke annet er markert)

«Båten blir til mens du ror» er utgitt på KBL Music som tidligere i år utga Hank's a lot «Hjertesjuk blues - Hank Williams på norsk».
Sagt om debutalbumet til Drømmere & Drankere:
"burleske og forførende låter med tekster som sjarmerer tøflene av deg" ABC Nyheter
"Norsk countryrock på sitt beste" Dagbladet
"et norsk rockespråk svært få etablerte artister er i nærheten av" Bergensavisen
"Og om musikken er av høg klasse, så er det faktisk tekstane her som tar kaka" Firdaposten
"Spesielt, men slett ikke uten sjarm" Romerikes Blad
-14 august 2012