Årets skjeiveste juleskive?

Drømmere & Drankere, fra venstre Hans-Martin Fisknæs, Dag Tufte, Morten Haugen, Dag Inge Bruflot og Knut A. Nygaard. (Foto: Ellen Beate Kvåle)
Når Drømmere & Drankere går i studio for å lage jule-cd, kan de selvfølgelig ikke gjøre det riktig. Første låt på "Drømmere & Drankere spiller jula ut og inn" er en freidig bearbeiding av den gamle amerikanske folkelåta "Jesus on the mainline". Her har Jesus tatt Nissens plass på låven i en rockabilly versjon med barnekor.

- Nå er jo jula en lapskaus av kristendom, hedenskap og folketro, så dette gjør vi med den beste samvittighet, sier tekstforfatter og vokalist Dag Tufte.

Siste låt på den tre låter lange cd'en er en norsk oversettelse av "Grandma got killed by a reindeer" til Randy Brooks, som her har fått et slags New Orleans-traktement som "Bestemor ble drept av et reinsdyr".

Og mellom de to humørfylte sangene har Drømmere & Drankere laget sin sørpe sentimentale versjon av John Prines "Christmas in Prison" som fantasiløst nok er blitt "Julekveld i fengselet".

Når man trenger en pause fra kakebaking, krybber og shopping, gir Drømmere & Drankere et livfullt pust i bakken.

Drømmere & Drankere består av Dag Inge Bruflot på trommer, Hans-Martin Fisknæs på bass og gitar, Morten Haugen på piano og trekkspill, Knut Andreas Nygaard på gitarer og kor og Dag Tufte på sang og mandolin.

"Spiller jula ut og inn" er innspilt hos Ingar Helgesen Studioproduction og mixet av Arild Aardalen.

Dag Tufte treffes på 911 58 226 og på dagtufte@hotmail.com

Cd'en kan kjøpes på bandets hjemmeside: www.drommereogdrankere.no både via nedlasting og post. Her finner du også mer info og bilder.
-11 november 2007