Drømmere & Drankere har vært i studio - omsider er debut-cd’en på vei

I juni og august har Drømmere & Drankere vært i Ingar Helgesens studio (DDE, Danko,Fjeld og Anderson) i Asker. De tolv låtene er nå ferdiginnspilte og skal mixes utover høsten.
I tillegg til D&Ds egne medlemmer har tangentfantom Jan Tariq (We), Trond Granlund, trompetist Stig Solheim og klarinettist Rolf Borch bidratt på cd’en.

Gutten i buret

Mye juks
D&D fikk et sjokkerende møte med platebransjen i juni. Mens gutta hadde tenkt å frese inn låtene på samme skranglete måte som de spiller på konserter, fikk de klar beskjed av lydtekniker Arild Aardalen at ”slik gjør vi det ikkje lenger”. Dermed begynte en møysommelig prosess med pålegg og klipping som tok rundt 150 studiotimer (Ryktene om at Tufte har gått konkurs er slett ikke overdrevne.)

Bare originaler
CD’en vil bestå av utelukkende av Tuftes komposisjoner, ingen oversatte låter denne gangen. De fleste har vært på D&Ds reportoar en tid, men kommer i helt nye versjoner.
- Dette kan vi jo aldri gjenskape live, mente Fisknæs, og har selvfølgelig helt rett.
På skiva spiller Haugen duett med seg selv , både med trekkspill og fløyte og dobro og piano, mens Fisknæs legger el-gitarsoloer (!) på sitt eget basspill og Bruflot spiller tamburin og rasle-egg over sine egne trommer og Nygaard synger femstemt med seg sjølv. Tufte gjenstår som bandets eneste ærlige medlem når han begrenser seg til å synge og ploinke litt på mandolinen og suge en munnspilltone i ny og ne.

Dette er låtene som blir med på plata: Annes Kro, Banditos i det fri, Bare feiginger, Full, full og faen så feig, Du trenger ikke ta det, Lang lang tid, Mona, Når stjernene har sagt det, Hvitløk Vera, Usynlige mannen I, Usynlige mannen II, Plutselig smakte Whiskyen salt.

Uten navn
Cd’en vil komme ut på Bjørn Kulseths plateselskap Norskamerikaner (Roy Lønhøiden, Onkel Tuka), trolig over jul. Men D& D tar sikte på å ha ferdige skiver klare til all fansen som ønsker å gi seg selv en gave til høytiden ( hei, Finn!).
Foreløpig har vi ikke noe navn på cd’en og har du et godt forslag så send det gjerne til dagtufte@hotmail.com

Knut i aksjon Sliten nå
-18 oktober 2006