En feiende flott sommerfest

Drømmere & Drankere avholdt sin sommerfest på Tranby Pub den 16 juni. Det ble en sommeraften i ambivalensens tegn.

- Det var så fint hvordan de bandt låtene sammen, Reidun (42).
- Det var mye rot mellom hver melodi, Turid (73).
- Det var kult nok for meg, Martin (21).

Til tross for bassist Fisknæs' smått smakløse kommentar om at bandet besto av ”de hengende mager”, midtveis i konserten, slapp Drømmere & Drankere nok en gang fra det med livet i behold.
Nesten ingen av de 30 betalende forlangte pengene tilbake og vokalist Tufte kom med en helt ny intro til ”Mona” (Strengt tatt var det på tide, den forrige var over 10 år gammel). I starten var quintetten farlig nær jazzen, da Tufte bare hadde informert halve bandet om endringer i låtrekkefølgen.

Nå med nesten utelukkende egenkomponert materiale (tre låter av De musikalske dvergene ble det plass til) spilte bandet to sett på drøyt en time hver. Da var publikum så fornøyd at det ikkje lot seg lokke til å klappe etter ekstranummer. I et anfall av realisme hadde Drømmere & Drankere heller ikke forberedt noe slikt.

Etter et halvt års intens øving kunne man frykte at Drømmere & Drankere var i ferd med å miste sitt rufsete særpreg. Konserten på Tranby viste at en slik frykt er helt ubegrunnet.

Drømmere & Drankere hadde denne gangen markedsført konserten som spesialsydd for aleneforeldre (se DT). Tatt i betraktning at de 30 betalende stort sett besto av nære eller inngiftede slektninger, må man kunne fastslå at også denne strategien slo fullstendig feil.

Drømmere & Drankere kommer tilbake med nye konserter og flere låter på nettet, så ikke vent for lenge med å komme tilbake.
-24 juni 2005